TEXAS CONFERENCE FOR EMPLOYERS EMPLOYMENT LAW UPDATE

Conference Agenda

The Woodlands, Texas Day 1: July 10, 2025

7:30 – 8:15 a.m. Registration

8:15 – 8:35 a.m. Welcome & Preconference Recognitions

Joe Esparza, Commissioner, Texas Workforce Commission Juliet Stipeche, Director, Workforce Solutions Gulf Coast

• We Hire Vets Recognitions

8:35 – 8:45 a.m. Meet the Exhibitors

Conference Topics: Morning Sessions - Day 1

8:45 – 9:45 a.m. Injured Employees / Recent Issues Under the NLRA (1 hour)

Bill Ashcraft

9:45 – 10:00 a.m. Exhibit Hall & Networking Break

10:00 – 11:00 a.m. Employee Harassment or Discrimination Complaint – Now What? (1 hour)

Natalie Lynch

11:00 a.m. – 12:00 p.m. Top 10 Mistakes Plaintiffs' Attorneys Love (1 hour)

Sarah Glaser

12:00 p.m. - 1:15 p.m. Lunch (on your own)

Conference Topics: Afternoon Sessions – Day 1

1:15– 2:30 p.m. Wage and Hour Law and Other Payroll Issues (1.25 hour)

Tommy Simmons

2:30 – 3:15 p.m. Independent Contractors (.75 hour)

Mario Hernandez

3:15 – 3:30 p.m. Exhibit Hall & Networking Break

3:30 – 4:30 p.m. Handling Unemployment Claims & Appeals (1 hour)

Elsa Ramos

4:30 – 4:45 p.m. Question and Answer Session (.25 hour)

TEXAS CONFERENCE FOR EMPLOYERS EMPLOYMENT LAW UPDATE

Conference Agenda

The Woodlands, Texas Day 2: July 11, 2025

Conference Topics: Morning Sessions – Day 2

8:30 – 9:30 a.m. Child Labor / Workplace Privacy Issues (1 hour)

Tommy Simmons

9:30 – 10:15 a.m. Workers' Compensation for Texas Employers (.75 hour)

Andrea Medina

10:15 – 10:30 a.m. Exhibit Hall & Networking Break

10:30 – 11:30 a.m. An Introduction to Creating an Effective Policy Handbook (1 hour)

Jikku John

11:30 a.m. – 12:45 p.m. Lunch (on your own)

Conference Topics: Afternoon Sessions – Day 2

12:45 – 1:45 p.m. Background and Criminal History Checks (1 hour)

Mike Coffey

1:45 – 2:30 p.m. Ethical Issues in TWC Proceedings (.75 hour ethics)

Tommy Simmons

2:30 – 2:45 p.m. Exhibit Hall & Networking Break

(CPA & Non-CPA Certificates of Attendance will be available in foyer area)

2:45 – 3:15 p.m. A Pocket-Sized Guidebook on Hiring (.5 hour)

Jikku John

3:15 –3:45 p.m. UI Claims: This, That, and the Other (.5 hour)

Elsa Ramos

3:45 – 4:00 p.m. Speaker Panel: Question and Answer Session/Closing Remarks (.25 hour)